Владимир Димитров взе участие в колоездачната обиколка и разказа за впечатленията си от състезанието

„Витоша 100“ е състезанието, което всяка година привлича десетки колоездачи и бегачи за една незабравима обиколка на величествената планина. 100 км далеч не е само физическа дистанция, 100 км е психологическата дистанция, която много хора от различни възрасти и професии избират, за да предизвикат отново и отново себе си, за да заредят адреналин в живота си и да споделят енергията и емоцията на това незабравимо събитие. „Витоша 100“ е изпитание на волята и духа, но и образец за спортсменство и екипен дух.

Тази година, за трети път, IT Recruitment мениджърът на Талънт Груп – Владимир Димитров, избра да включи в списъка със своите годишни предизвикателства  „Витоша 100“ и да преодолее дистанцията с колоездене като представител на отборa на Талънт Груп „The Hunters”. Ето как изглежда състезанието през неговия поглед:

Какво е „Витоша 100“ за теб с една дума?

В. Д. Предизвикателство и възможност да се прочистиш от „не мога“.

От колко време се занимаваш с планинско колоездене?

В. Д. От малък обичам колоезденето, но в последните години ми доставя особено удоволствие – „вятърът в косите“, възможността да се откъснеш от забързаното ежедневие. Карам колело не само в планина, но и в града, когато имам възможност и време за това.

Какви предизвикателства срещна по време на състезанието?

В. Д. Най-големите предизвикателства по време на състезанието са да запазиш концентрация, да запазиш силата на духа и волята си и да не се отказваш, въпреки натрупаната умора, силното слънце и пресечения терен по трасето. Това е битка, която прилича на много други такива в живота. Важното е, когато си поставил цели, да не се отказваш и да ги преследваш с всички сили.

Какво още научи за себе си по време на състезанието?

В. Д. Смятам, че можеш да се забавляваш, дори когато си на прага на физическото изтощение. В края на състезанието усещах умората, но въпреки това се чувствах доста добре вътрешно. Ако човек посреща трудностите с усмивка, то това няма как да не доведе до по-добри резултати в живота.

С какво ще запомниш „Витоша 100“ – 2019г.?

В. Д. Състезанието добива все по-голяма популярност. Тази година участваха над 1400 човека с колела. Организацията беше на много високо ниво. Направи ми вчечатление, че освен чисто състезателен характер, много участници прояваваха загриженост и бяха готови да помогнат на непознати в момент на нужда. Имаше немалко опасни падания и контузии. Същевременно надпреварата ми се стори много оспорвана.

По какво си приличат IT Recruitment бизнесът и „Витоша 100“?

В. Д.  Всъщност доста си приличат в някои отношения. И двете се отличават с висока степен на трудност и динамика. IT Recruitment бизнесът също е един маратон, по време на който трябва да запазиш постоянство, да си натрениран добре, да не се отказваш лесно в моменти на трудност, да попадаш и да намираш решения в непознати ситуации и да проявяваш разбиране към останалите участници в Recruitment процесите – работодатели и кандидати за работа.

Кой е най-ценният съвет, който можеш да дадеш на бъдещите участници?

В. Д.  Най-важното е да се спортува. Спортът помага във всяко едно отношение, във всяка една сфера. Ако участват конкретно на „Витоша 100“ обаче, в никакъв случай не бива да подценяват това състезание и да се подготвят добре за него с тренировки, както и да пазят както себе си, така и останалите участници. Всъщност идеята на състезанието е да предизвикаш себе си и да го завършиш успешно и благополучно.