Lufthansa Technik Group е световен лидер в основния ремонт и поддръжката на самолети, самолетни компоненти и двигатели. Българското подразделение на компанията отваря врати през 2008г. и е специализирано в базово и линейно обслужване на тясно корпусни самолети от семейството на Airbus и Boeing. Към момента в компанията работят над 1 200 служители. Разположена на Летище София на обща площ от 50 000 кв м., Луфтханза Техник София е най-голямата база за основен ремонт и поддръжка на самолети на Луфтханза Техник за Европа. Развитието на компанията е съпроводено с увеличаване на клиентската база и съпътстващото го разширяване на екипа, запазвайки високото качество и надеждност на предлаганите услуги.

За разширението на екипа си от специалисти по поддръжката на авиационно оборудване, Lufthansa Technik Sofia избра Industry Scout за консултант и официален партньор при подбора на кандидатите в България. Проектът стартира през м.Октомври 2018г. и в неговата комуникационна стратегия бяха включени нови канали за контакт с потенциалните кандидати, които дадоха отлични резултати. В рамките на проекта, консултантите на Industry Scout се запознаха в детайли с изискванията на Lufthansa Technik за подбор на специалисти и със спецификите на извършваната от авиомеханиците дейност и заедно с екип от висококвалифицирани инженери с дългогодишен опит в областта, разработиха и успешно внедриха  иновативна система за оценяване на кандидатите.

Системата за оценяване включва теоретична и практическа част, които предоставят възможност за прецизна и цялостна оценка на теоретичната подготовка, практическите умения, потенциала за обучение и кариерно развитие на кандидатите, заедно с оценка на психологическата устойчивост и уменията за работа в екип. Новата система бе изключително добре приета, както от HR специалистите на Lufthansa Technik Sofia, така и от кандидатите за позицията „Авиомеханик“. Три месеца след стартирането на проекта, Industry Scout регистрира отлични резултати при подбора на кандидатите и се радва на положителна обратна връзка от страна на Lufthansa Technik Sofia.

Ако имате интерес към авиацията, релевантно образование и технически умения, разберете повече и кандидатствайте за позицията „Авиомеханик“ в Lufthansa Technik Sofia като кликнете на линка. Екипът на Industry Scout ще разгледа всички кандидатури и ще се свърже само с одобрените при предварителния подбор кандидати.

Последвайте профилите на Industry Scout във Facebook и LinkedIn