Екипът на Talent Group подкрепи благотворителната инициатива „По стъпките на Алеко с приятел“ 2019 като преодоля трасето от 14 км. планински преход, състезавайки се в два отбора – Talent Stars и Talent Heroes

Състезанието се проведе на 5 Октомври 2019г. , а стартът бе даден в 8.00ч. в местността „Царева махала“, с. Железница. По инициатива на служителите, Талънт Груп излъчи два отбора, които избраха да участват в дистанцията от 14км. по живописния маршрут от с. Железница до Черни връх. „По стъпките на Алеко с приятел“ е посветено на първото туристическо изкачване на Черни връх, през 1889 г. от Алеко Константинов съвместно с Никола Тантилов. С този подвиг се поставя началото на организираните туристически излети от София до Черни връх. Тази година състезанието се радваше на изключителен интерес, като записалите се участници надвишиха бройката от 600 човека и макар инициативата да имаше по-скоро социален и благотворителен характер, спортният хъс и състезателния дух на участниците бяха на ниво.

Първият отбор от страна на Talent Group, който покори върха бе Talent Stars с отборно време от 3:57:39ч. (17-то място  общото класиране), благодарение на спортните машини Грета Йонкова, Ивета Станчева, Ростислав Дянков и Владимир Димитров. На второ място остана отборът Talent Heroes с време от 4:53:40ч. ( 20-то място в общото класиране), представен от Боян Тончев, Николай Петров, Илина Семова и Емануил Манасиев.

Участниците в двата отбора споделиха удовлетворението си от преодоляното предизвикателство, разказаха за забавните моменти в задружното изкачване по пътя към върха и  възхитителните гледки, част от които можете да видите в галерията. Не липсваха и усмивките, поводи за които станаха изобретателността и бойния дух на участниците. За всички имаше изненади, а за първите трима по време – специални награди.

Повече за инициативата „По стъпките на Алеко с приятел“ 

История на състезанието

Класиране в категория „Приятели“ Къса дистанция 2019

Благотворителната кауза за 2019г.